pane_pane

Anei nga waka hiko tino hoko i Haina mo tenei tau

I hokona atu e Elon Musk's Tesla neke atu i te 200,000 nga motuka hiko i Haina i te toru o nga hauwhitinga tuatahi o te tau, ko nga raraunga a te Huihuinga Motu Paahi o Haina i te Wenerei.
I ia marama, ko te waka hiko tino hoko rawa atu i Haina i te marama o Hepetema ka noho ko te tahua moni a Hongguang Mini, he waka iti i whakawhanakehia e General Motors i te mahi tahi me Wuling Motors me SAIC Motor-a-iwi.
Kua piki ake te hokonga o nga waka hiko hou i Haina i waenga i te tautoko a Beijing mo te umanga, i te mea kua heke te katoa o nga hokonga waka pahihi mo te tuawha-marama tika i te marama o Mahuru.

BEIJING - I tangohia e Tesla nga waahi e rua o nga waahi e toru mo nga tauira motuka hiko pai rawa atu i Haina, i whakaatuhia e nga raraunga ahumahi mo nga hauwhiti tuatahi e toru o te tau.

He pai ke i mua i nga kaiwhaiwhai tiimata penei i a Xpeng me Nio, e ai ki nga raraunga i tukuna e te China Passenger Car Association i te Wenerei.

Anei te raarangi a te roopu mo nga waka hiko hou 15 tino hoko i Haina mo nga hauwhā tuatahi e toru o 2021:
1. Hongguang Mini (SAIC-GM-Wuling)
2. Tauira 3 (Tesla)
3. Tauira Y (Tesla)
4. Han (BYD)
5. Qin Plus DM-i (BYD)
6. Li Kotahi (Li Aunoa)
7. BenBen EV (Changan)
8. Aion S (GAC Motor spin-off)
9. eQ (Chery)
10. Ora Pango Ngeru (Great Wall Motor)
11. P7 (Xpeng)
12. Waiata DM (BYD)
13. Nezha V (Hozon Aunoa)
14. Maamaa (SAIC Roewe)
15. Qin Plus EV (BYD)

Neke atu i te 200,000 nga motuka hiko a Elon Musk i hokona i Haina i aua wahanga e toru — 92,933 Tauira Ys me te 111,751 Tauira 3, e ai ki te roopu waka pahihi.

Ko Haina mo te kotahi haurima o nga moni whiwhi a Tesla i tera tau.I timata te miihini o Amerika ki te tuku i tana waka tuarua i hangaia e Haina, te Tauira Y, i te timatanga o tenei tau.I whakarewahia ano e te kamupene he ahua iti ake o te motuka i te marama o Hurae.

Ko nga hea a Tesla kei te tata ki te 15% i tenei tau, i te wa e heke iho ana nga hea o Nio kua tohua ki Amerika i te 25% me te ngaro a Xpeng tata ki te 7% i taua wa.

I ia marama, ko nga raraunga i whakaatu ko te motuka hiko pai rawa atu i Haina i te marama o Hepetema ka noho tonu ko te putea Hongguang Mini — he waka iti i hangaia e te mahi tahi a General Motors me Wuling Motors me SAIC Motor-a-iwi.

Ko Tesla's Model Y te tuarua o nga motuka hiko hoko pai rawa atu i Haina i te marama o Hepetema, whai muri ko te tauira tawhito Tesla Model 3, e ai ki nga korero a te hononga waka pahihi.

Ko nga hokonga o nga waka hiko hou - he waahanga kei roto nga ranu me nga motuka pākahiko-anake - ka piki i waenga i te tautoko a Beijing mo te umanga.Heoi, i heke te katoa o nga hokonga waka pahihi i ia tau mo te wha o nga marama tika i te marama o Mahuru.
Ko te kamupene Hainamana me te kamupene motuka hiko a BYD te rangatira o te rarangi kaihoko pai rawa atu o te waka hiko hou i te marama o Hepetema, e rima o nga waka 15 tino nui kua hokona, e ai ki nga korero a te roopu waka pahihi.

Ko Xpeng's P7 sedan kei te 10th, i te mea kaore tetahi o nga tauira a Nio i eke ki te rarangi 15 runga.Inaa, kare ano a Nio i runga i tera rarangi marama mai i te marama o Haratua, i te wa i eke ai a Nio ES6 ki te 15th.


Wā tuku: Oketopa-15-2021
  • Whaia matou:
  • facebook
  • hono
  • twitter
  • youtube
  • instagram

Waiho to Karere:

Tuhia to korero ki konei ka tukuna mai ki a matou